Wordt er binnen of buiten vochtbestendig gemaakt?

Vochtbestendigheid wordt meestal bereikt door een coating die ofwel op de buitenkant van de muur wordt gespoten of gerold. Een vochtbestendige baan is een barrière die opstijgend vocht voorkomt, wanneer water uit de grond in de fundering sijpelt. U kunt zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van de foundation vochtbestendig maken. Het is veel gemakkelijker en effectiever om de ondergrond van buitenaf vochtbestendig te maken, omdat u hiermee het vocht kunt tegenhouden voordat het de kelderverdieping of kruipruimtevloer bereikt.

Vochtdichtheid is een coating, meestal op asfalt gebaseerd, die ofwel op de buitenkant van de muur wordt gespoten of met de hand wordt aangebracht. Hoewel het in de moderne woningbouw minder vaak wordt aanbevolen, is het in veel situaties nog steeds een acceptabele vorm van behandeling. De nadelen zijn onder meer het onvermogen om grotere scheuren of gaten af te dichten die zijn ontstaan door vormbanden en de kans op beschadiging door grove of onzorgvuldige opvulling. Maar met een goede oppervlakteafvoer, correct geïnstalleerde funderingsafvoeren aan de voet en de afwezigheid van hydrostatische druk om waterinfiltratie te stimuleren, kan bevochtiging voldoende en langdurige bescherming bieden voor veel kruipruimtes en kelders.

Het doel van vochtwering is om te voorkomen dat vocht via de betonnen muren in de binnenruimte van uw kelder of kruipruimte terechtkomt. Vochtbestendigheid wordt door de American Society for Testing and Materials (ASTM) gedefinieerd als een materiaal dat bestand is tegen de doorgang van water zonder hydrostatische druk. Waterdicht wordt door de ASTM gedefinieerd als een behandeling die bestand is tegen de doorgang van water onder druk. Over het algemeen zorgt vochtwering ervoor dat vocht buiten een gebouw blijft, waar dampschermen voorkomen dat vocht in de muren binnendringt.

Vochtbestendigheid is niet noodzakelijk absoluut; deze wordt meestal bepaald door een specifieke testmethode, limieten en technische toleranties. In sommige situaties kunt u mogelijk vochtwering gebruiken in plaats van waterdichting. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om vanaf het voltooide cijfer naar de bovenkant van de basis te verzegelen. Dit zou een perfect scenario zijn voor vochtbestendigheid.

Het bestaat meestal uit een afdichtmiddel dat op de buitenkant van de funderingsmuren wordt aangebracht om de beweging van grondwaterdamp naar de structuur te regelen. Met een dikte van slechts 10 mil is het niet in staat om grote scheuren af te dichten, het werkt niet goed op plaatsen waar banden uit het oppervlak steken en soortgelijke problematische plekken. Misschien komt er op de een of andere manier vocht in uw huis binnen en weet u niet zeker of u al dan niet over een bestaande vochtwering beschikt. Bovendien is vochtwering niet goed genoeg bestand tegen water om water tegen te houden of om oververzadiging van de ondergrond door grondwater, extreme vochtigheid of langdurige blootstelling aan vocht te voorkomen.

Vochtbestendigheid is een belangrijk type barrière dat in de muren en vloeren van gebouwen is ingebouwd om te voorkomen dat vocht de oppervlakken binnendringt en ernstige schade veroorzaakt. Vochtbestendige verf wordt meestal gebruikt op muren onder een pleister als waterdichte laag bij het vochtbestendig maken van muren, om vochtige vlekken op geverfde oppervlakken en onder betegelde oppervlakken te verdoezelen als secundaire bescherming voor natte ruimtes zoals badkamers. Het membraan of de vochtbestendige laag wordt horizontaal of verticaal op het onrustige gedeelte van de fundering aangebracht, afhankelijk van de individuele behoefte. Vochtbestendig maken met mengsels op teer- en asfaltbasis is een beperkte behandelingsmethode die uiteindelijk zal mislukken.

Het wordt meestal ook dikker aangebracht, meestal tot 40 ml, wat ongeveer vier keer de dikte is van vochtwerende middelen. Zelfs als mensen in uw huis of op uw werkplek geen last hebben van allergieën of astma, is het nog steeds belangrijk om voor schone lucht te zorgen, en vochtbestendigheid is een manier om hiervoor te zorgen. Vochtwering voorkomt dat bodemvocht uit de grond komt, terwijl het waterdicht maken van een buitenmuur is ontworpen om te voorkomen dat vloeistoffen en bodemvocht het huis binnendringen en de fundering beschadigen. Renovating Plaster is ontworpen voor gebruik na het aanbrengen van een nieuwe vochtbestendige laag om te voorkomen dat zout door de muur gaat en om te voorkomen dat vocht door de muur stroomt tijdens de uitdrogingsfase.

Hoewel het vochtbestendig maken van elke structuur niet garandeert dat er geen vocht binnendringt, is het nog steeds een zeer effectieve barrière tegen dergelijke. Het is ook voor die situaties waarin de installatie van een volledig vochtbestendig membraan niet nodig is. Gezien de maatregelen die u op dit moment moet nemen om het te ventileren, zal het uiteindelijk meer tijd en geld kosten dan alleen maar vochtbestendig maken om mee te beginnen. Het was ooit een van de meest gebruikte methoden voor vochtbestendigheid en werd zelfs gebruikt bij de bouw van zwembaden.

Maar dit betekent niet dat u zelf geen extra vochtwerende maatregelen kunt nemen om uw huis of zelfs kantoor verder te beschermen tegen vocht. .