Kan een vochtbestendig membraan defect raken?

Vloeren moeten volledig worden vervangen als de oorzaak van het probleem niet kan worden vastgesteld. Ze worden meestal onder vloerniveau onder een hangende houten vloer geïnstalleerd of recht boven uw vloerplaat als u een massieve betonnen vloer hebt. Een goede vochtbestendige cursus zou tussen de 10 en 20 jaar moeten duren, maar soms werken ze niet meer. Een van de meest voorkomende redenen voor verslechtering van het membraan is ouderdom.

Bitumen-, plastic-, leisteen- of tinmembranen gaan niet eeuwig mee. Omdat ze voortdurend vocht blokkeren, raken ze van nature tientallen jaren versleten. Onthoud dat condensatievocht nog steeds de meest voorkomende vorm van vocht is in eigenschappen en dat u rekening moet houden met de volgende factoren. Ik heb daarover gediscussieerd met een bouwinspecteur die in 1720 een huis liet herinrichten in OPC, vochtbestendige vloeren liet injecteren en cementverf liet installeren.

Een stevig geconstrueerde vloer die geen vochtbestendig membraan bevat en onderhevig is aan de effecten van capillair gebonden vocht. Als je schilferend behang en verf ziet, of luchtbellen onder het oppervlak van de verf of het behang, is dat een goed teken dat je muren nat zijn en dat je een vochtprobleem hebt. Door de zwaartekracht zal het vochtgehalte niet hoger zijn dan 1,5 m, maar het kan nog steeds ernstige schade aanrichten, aangezien dit de beste indicatie is dat er opstijgend vocht is. Een vochtbestendige cursus, ook wel vochtbestendig membraan genoemd, is een vorm van vochtbeheersing voor uw huis.

Een ander ding dat de verslechtering van een vochtbestendige koers kan versnellen, is de aanwezigheid van te veel vocht in de grond. Het tweede argument, dat ook van fundamenteel belang is voor een bedrijfstak die chemische injectie en herbepleistering verkoopt, is dat fysieke vochtbestendige cursussen vaak niet werken. Wanneer er water boven de vochtwerende laag komt, nemen buitenmuren vocht op, wat uiteindelijk leidt tot het falen van de cursus. Hij heeft ook een dpc op een achtermuur van het huis laten injecteren vanwege vocht onder een raam, waarbij ik negeerde dat ik had gewezen op de staat van de cill waardoor er water naar beneden stroomde.

Helaas zie ik regelmatig dat inspecteurs vochtwerende bedrijven aanbevelen om vochtonderzoeken uit te voeren, omdat ze tevreden zijn met hun methoden en het belang van het verschil tussen kalk- en OPC-mortel verwaarlozen. Als u de tekenen van opstijgend vocht ziet, is uw vochtbestendige cursus waarschijnlijk mislukt. Het is belangrijk om te weten dat opstijgend vocht, veroorzaakt door een aangetaste DPC, slechts minder dan 1,5 meter hoog zal zijn. Als u zwarte schimmel ziet op of rond raamkozijnen, op het plafond, of hoger op de muren of op het plafond, kunt u in plaats daarvan condensatie krijgen.