Hoe maak je een buitenmuur vochtbestendig?

Buitenmuren die zijn gemaakt van beton, bakstenen. Een andere manier om bakstenen, betonnen en gemetselde muren vochtig te maken, is door terug te hakken tot het oorspronkelijke metselwerk en een tankslurry aan te brengen. Tanking Slurries zijn waterdichte coatings op cementbasis die met een kwast op metselwerk worden aangebracht om een volledig waterdichte barrière te creëren. Ze zijn bestand tegen grote waterdrukken.

Hoewel ze normaal gesproken worden gebruikt in waterdichtingsscenario's in kelders, werken ze heel goed om vocht boven de grond te blokkeren. Voordat u begint na te denken over isolatie en vochtdichtheid, moet u weten met wat voor soort vocht u te maken krijgt. Ontdek wat er gebeurt tijdens een vochtonderzoek dat inzicht kan geven in het begin van het behandelingsproces van al uw vochtproblemen. Hoewel dit niet de meest nauwkeurige manier is om de ernst van het probleem vast te stellen, kun je door het vochtige gedeelte te voelen in vergelijking met een droge plek op de muur wel een goed beeld krijgen van hoe erg het vocht op je muur eigenlijk is.

Wat vochtproblemen betreft, verlaagt slechts 5% van het vochtgehalte in uw huis de thermische weerstand met wel 50%. Als uw vocht het onderste gedeelte van uw muur aantast, kan dit worden veroorzaakt door opstijgend vocht in plaats van door extern vocht. Permagard is een toonaangevende fabrikant en leverancier van waterdichtingsproducten voor kelders, vochtwerende membranen en structurele reparatieproducten. Een waterdichtmiddel wordt meestal alleen gebruikt als oplossing voor stevige buitenmuren die aan voldoende regen worden blootgesteld zodat ze gewoon vochtig worden.

Maak gebruik van de diensten van een gekwalificeerde landmeter die het vochtprobleem kan identificeren en advies kan geven over welke effectieve behandelingen kunnen worden gebruikt om het vochtprobleem effectief en efficiënt te verwijderen. Als er geen vochtbestendige baan is die goed overbrugd is, zul je zouten aan de binnenkant van je muren opmerken. Als alternatief kan het zijn dat sommige delen van uw muur meer blootgesteld zijn aan of vatbaarder zijn voor het binnenlaten van water, ondanks dat het geluid is, en dit kan ook leiden tot vochtige plekken of een gelijkmatig vochtige ruimte. De meest efficiënte methode om vochtvorming op de binnenmuren van het huis te behandelen en zo schimmelgroei te voorkomen, is door de ventilatie in het hele gebouw te verbeteren.

Het vochtbestendig maken van het oppervlak van ondermaatse muren is slechts een klein onderdeel van een waterbeheerstrategie voor het hele huis en moet worden uitgevoerd in combinatie met andere goede praktijken op het gebied van terreinbeheer, een grondafvoersysteem, dakgoten en regenpijpen en waterbestendige technieken voor het bouwen van muren en daken. Omdat er zoveel vochtwerende methoden en producten beschikbaar zijn, kan het verwarrend zijn om te beslissen welke optie het beste is voor uw situatie. We raden niet aan om vochtbestendige verf te gebruiken op met zout verontreinigde oppervlakken, omdat dit de verlijming van de verf kan veroorzaken.