Kan ik een vochtbestendige kuur injecteren?

Injecteer een DPC als er een bestaande effectieve DPC bestaat, zoals Edwardiaanse blauwe technische bakstenen. Injecteer als de mortelverbinding van slechte kwaliteit of kruimelig is. In dat geval moet u het gewricht herstellen en volledig laten uitharden voordat u de crème gaat boren en injecteren. Een vochtbestendige injectie om een Damp Proof Course (DPC) in de muren van uw gebouw te installeren, mag uitsluitend worden uitgevoerd door een gekwalificeerde professional.

Als een DPC niet correct is geïnstalleerd, is dat ongeveer net zo nuttig als helemaal geen DPC te hebben en de schade kan leiden tot dure reparatiewerkzaamheden. Als u niet wilt dat er tekenen van uw nieuwe DPC-installatie zichtbaar zijn, kan het nodig zijn om na het aanbrengen van de vochtwerende laag aan de muur opnieuw te schilderen en te pleisteren om de boel vanuit esthetisch oogpunt schoon te maken. Alles wat dikker is, moet aan beide zijden worden geïnjecteerd om te beschermen tegen vocht dat door de muur opstijgt. De reden waarom vochtbestendige injectie de favoriete methode is om een nieuwe DPC te installeren, is dat de introductie van een fysieke DPC veel moeilijker, tijdrovender en duurder is.

Hoe lang het duurt om een vochtwerende injectie uit te voeren, hangt volledig af van de grootte van het pand. Hoewel dit vooral in oudere huizen voorkomt, komt het probleem steeds weer voor in nieuwere gebouwen met gebreken in de vochtwerende laag. Grondwater kan uw muren binnendringen door het ontbreken van of een slecht functionerende vochtwerende laag. Een wand van 4,5 cm dik kan van beide kanten worden geïnjecteerd, waarbij slechts aan één kant een vochtbestendige injectie nodig is.

Opstijgend vocht is een vervelend probleem dat vaak wordt veroorzaakt door het ontbreken van of slecht functionerende vochtwerende laag.