Hoe dik moet een vochtbestendig membraan zijn?

De DPM-dikte is de aanbevolen dikte van 300 μm en 1200 gauge - dit betekent dat effectief wordt voorkomen dat vocht van de grond het pand binnendringt. Dit biedt langdurige bescherming van het bovenoppervlak van de vloer tegen beschadiging. U dient altijd een DPM te overwegen voordat u een vloer legt. Onthoud dat als het gaat om het installeren van zoiets als een vochtbestendig membraan, overleg dan met een professional en zorg ervoor dat u het op de juiste manier doet.

Dit komt omdat u meer geld moet betalen om het pand warm te houden, aangezien extreme vochtigheid betekent dat de muren de warmte niet zo goed kunnen vasthouden als zou moeten. Een ander populair gebruik van een vochtbestendig membraan is dat het boven het beton in de muren wordt geplaatst, samen met een vochtbestendige laag, ook bekend als DPC. De reden dat een vochtbestendig membraan wordt gebruikt in combinatie met de vochtbestendige coating, is omdat het zorgt voor volledige bescherming tegen vocht en zorgt. Het belangrijkste om te onthouden over een vochtbestendig membraan is dus dat u voorzichtig moet zijn bij het hanteren van de goederen en ervoor moet zorgen dat ze door de industrie zijn goedgekeurd.

Het heeft niet alleen invloed op de constructie zelf, maar het is ook essentieel om rekening te houden met de prijs van een vochtbestendig membraan voor elke constructie. Vochtbestendige membranen kunnen en moeten op veel bouwgebieden worden gebruikt, met name in gebouwen waar vochtproblemen kunnen optreden. Nu we duidelijk begrijpen wat een vochtbestendig membraan is, is het tijd om enkele belangrijke informatie over het product zelf te bespreken. Meestal wordt de vochtbestendige laag in het metselwerk geplaatst om te voorkomen dat vocht door capillaire werking een probleem wordt, omdat er kleine openingen in de stenen zitten waardoor vloeistof kan binnendringen.

Meestal is de vochtbestendige baan minimaal 150 mm en als de DPM eenmaal in de muur is gevouwen om de vochtbestendige laag te overlappen, heb je een uiterst betrouwbare barrière. Als er te veel schimmel in huis is, kan dat ademhalingsproblemen veroorzaken, zoals COPD en astma, en als de muren vochtig worden, kan dit betekenen dat er meer energie wordt verbruikt dan nodig is, wat na verloop van tijd leidt tot hogere kosten voor de energierekening. Hoewel vochtbestendige membranen zijn ontworpen om te voorkomen dat er water doorheen stroomt, hebben dampschermen als bijkomend kenmerk dat ze waterophoping als gevolg van factoren zoals condensatie voorkomen. Bij de bouw van een betonnen vloer in een nieuwbouw wordt gewoonlijk een vochtbestendig membraan gelegd om de vloer te beschermen tegen opstijgend vocht.

Om degradatie te weerstaan, moet isolatie die onder het vochtbestendige membraan wordt geplaatst, een lage wateropname hebben. Zoals eerder vermeld, zijn DPM en DPC ontworpen om vocht te voorkomen en worden ze vaak gebruikt in muren of vloeren.