Kun je vocht in muren van buitenaf behandelen?

De meest voorkomende vochtbron op buitenmuren is binnendringend vocht, vaak als gevolg van blootstelling aan door de wind veroorzaakte regen. Het behandelen van doordringend vocht en vochtwerende bakstenen muren kan eenvoudig worden bereikt met Stormdry Masonry Protection Cream. Als grondwater op de binnenmuren van het pand stijgt, kan dit leiden tot schade aan plinten, pleisterwerk dat van muren afbladdert en zwarte schimmelgroei veroorzaken. De tekenen van opstijgend vocht zijn ook voelbaar in het weefsel van de muur en het borrelen van het pleisterwerk, veroorzaakt door de voortdurende uitzetting en samentrekking van zoutkristallen die uit de grond worden getrokken.

De eerste stap die u altijd moet overwegen om te voorkomen dat uw vochtprobleem erger wordt, is contact opnemen met een vochtspecialist. Er zijn tal van gedetailleerde artikelen op deze en andere websites over elk van deze vochtwerende methoden. Opstijgend vocht kan ook voorkomen op de buitenmuren van het gebouw en wordt meestal veroorzaakt door een beschadigde vochtwerende laag. Opstijgend vocht komt vaker voor in oudere gebouwen waar de dampdichte baan (DPC) in de loop van de tijd is beschadigd.

Andere factoren die van invloed zijn op de kosten van het vochtbestendig maken van muren zijn waar het vocht zich in het gebouw bevindt en de ernst van het vochtprobleem. Hoewel dit niet de meest nauwkeurige manier is om de ernst van het probleem vast te stellen, kun je door het vochtige gedeelte te voelen in vergelijking met een droge plek op de muur wel een goed beeld krijgen van hoe erg het vocht op je muur eigenlijk is. Laten we meteen aan de slag gaan en kijken welke vochtwerende methoden beschikbaar zijn voor de buitenkant van uw gebouw. Ontdek wat er gebeurt tijdens een vochtonderzoek dat inzicht kan geven in het begin van het behandelingsproces van al uw vochtproblemen.

Een manier om erachter te komen of er vocht op muren aanwezig is door de rug van je hand tegen de muur te gebruiken. Maak gebruik van de diensten van een gekwalificeerde landmeter die het vochtprobleem kan identificeren en advies kan geven over welke effectieve behandelingen kunnen worden gebruikt om het vochtprobleem effectief en efficiënt te verwijderen. Op dezelfde manier werkt het repareren van lak of het aanbrengen van vochtbestendige verf aan de buitenkant voor binnendringend vocht, maar niet voor opstijgend vocht. Vochtige plekken op de binnenmuren van het pand zijn het meest waarschijnlijk als gevolg van condensatie.