Kan vochtwering van binnenuit worden uitgevoerd?

Damp Proof Membranes kunnen inwendig worden aangebracht met weinig of geen oppervlaktevoorbereiding. Het is echter erg belangrijk om het membraan op de juiste manier te installeren om te voorkomen dat er in de toekomst duur water binnendringt. Ze moeten worden gebruikt in combinatie met een vochtbestendige laag in de buitenmuren om een continue barrière tegen water te creëren. Tanking is een vorm van interne vochtwering die het binnendringen van water tegenhoudt door een barrière te creëren door de muren af te dichten met een vochtbestendig materiaal.

Het is echter geen goedkope oplossing. Als u schade aan een muur en de bekleding wilt verwijderen en vervolgens wilt tanken en opnieuw wilt inrichten, kunt u meer dan £3000 terugverdienen voor een kamer van 3 × 3 meter. Het injecteren van een chemisch vochtwerende laag in de muren is de goedkoopste manier om opstijgend vocht tegen te gaan. Dit wordt gedaan door gaten in de basis van de muren te boren (uitwendig) en het mengsel te injecteren.

Vocht op binnenmuren ontstaat meestal door condensatie. Water in de lucht condenseert op koude oppervlakken, zoals muren, wat resulteert in een vochtige omgeving die perfect is voor schimmelsporen om te gedijen. Om vocht op de binnenmuren tegen te gaan en schimmelgroei als gevolg van condensatie te voorkomen, moet een correct ventilatie- en verwarmingsregime worden aangehouden. Dit kan echter in sommige situaties moeilijk zijn vanwege levensstijlvereisten.

Een eenvoudige oplossing om vocht op binnenmuren uit te harden is om muren en plafonds te beschilderen met Dryzone Mould-Resistant Emulsion Paint. De verf maakt binnenmuren vochtbestendig tegen condensatie en beschermt minstens 5 jaar tegen ongewenste schimmelgroei. Het is een eenvoudige en efficiënte manier om te gaan met vochtige binnenmuren veroorzaakt door condensatie. Daarentegen worden vochtbestendige membranen onder de vloer of rond de keldermuren of kruipruimtemuren geplaatst en gebruikt voor het vochtbestendig maken van blokwanden.

Omdat er zoveel vochtwerende methoden en producten beschikbaar zijn, kan het verwarrend zijn om te beslissen welke optie het beste is voor uw situatie. Nogmaals, zodra de corrigerende maatregelen zijn genomen om de oorzaken van het doordringende vocht aan te pakken, kan een vochtbestendige verf zoals Johnstones geschikt zijn om een extra beschermingslaag toe te voegen voor de toekomst. Vaak gebruikt na de installatie van een nieuwe DPC, kan een vochtbestendig membraan op de binnenmuur worden geplaatst om een ondoordringbare barrière te vormen. Tekenen van binnendringend vocht zijn onder meer vochtige plekken op muren en plafond, vochtige vlekken op buitenmuren, schilferende of afbladderende verf, kruimelig pleisterwerk en zwarte schimmel.

Vochtbestendige buitenmuren onder het maaiveld voorkomen dat vocht de fundering of kelder van uw huis binnendringt. Het membraan of de vochtbestendige laag wordt horizontaal of verticaal op het onrustige gedeelte van de fundering aangebracht, afhankelijk van de individuele behoefte. We raden niet aan om vochtbestendige verf te gebruiken op met zout verontreinigde oppervlakken, omdat dit de verlijming van de verf kan veroorzaken. De spuitmethode is ideaal voor bakstenen en stenen muren, omdat er een extra vochtbestendige coating ontstaat die beschermt tegen stilstaand vocht.

De meest gebruikelijke manier om een muur vochtbestendig te maken, is door een dempingshars, epoxy of spray op het oppervlak van de muur aan te brengen. De schimmelbestendige emulsieverf van Dryzone is ideaal voor de behandeling van symptomen van vocht op binnenmuren veroorzaakt door condensatie. Scheuren in het pleisterwerk en metselwerk, mos op het dak en andere openingen in daken en muren zijn de belangrijkste oorzaken van dit vochtige type. Een optie om muren inwendig vochtbestendig te maken tegen opstijgend vocht is het gebruik van het Dryzone Express Replastering System.

Het is een populaire methode voor vochtbestendigheid vanwege de kleefeigenschappen, omdat het gemakkelijk aan elke ondergrond kan kleven. Het behandelen en waterdicht maken van vochtige muren kan in dergelijke gevallen worden bereikt door het gebruik van The Dryzone System, het complete renovatieprogramma voor opstijgend vocht.