Welke vochtbestendigheid is het beste voor buitenmuren?

Zoals bij veel producten die kunnen worden aangemerkt als 'vochtbestendige verf voor buitenmuren', ziet Stormdry Masonry Protection Cream er eigenlijk niet echt uit als verf — het is kleurloos na droging, zodat metselwerk na het aanbrengen zijn oorspronkelijke uiterlijk behoudt. Dit product is op crèmebasis waardoor het diep in het metselwerk kan doordringen. Het is ook gemakkelijk aan te brengen met een kwast of een roller. Voor veel vergelijkbare producten zijn twee lagen nodig, maar Stormdry Masonry Protection Cream heeft er maar één nodig.

Vochtbestendig maken van een funderingsmuur is een proces waarbij een mengsel (meestal op teer- of asfaltbasis) op het buitenoppervlak van funderingsmuren wordt gebruikt. Deze coatings zien er normaal gesproken zwart uit. Hydroshield Dampproof van Walltron is de meest geprefereerde waterdichte oplossing voor buitenmuren. Het is een vezelversterkte elastomeercoating.

Om het eenvoudiger te maken, het is een basislaag die een dikke elastische film op de muren vormt die poriën en scheuren bedekt om te voorkomen dat water binnendringt. De uitstekende hechting en taaiheid bieden de beste bescherming, en het is ook antimicrobieel. Omdat dit als basislaag wordt gebruikt, blijft het langer op het oppervlak liggen en erodeert het niet bij wisselende seizoenen. De bekleding van de haarvaten stoot water af, waardoor stenen tegelijkertijd kunnen ademen en voorkomt dat vocht de binnenmuren binnendringt.

In dit gedeelte leggen we uit waarom Basement Systems niet aanbeveelt om je foundation vochtig te maken om deze waterdicht te maken. Dit is eigenlijk een heel belangrijk punt dat relevant is voor alle soorten vochtbestendige verf (zowel intern als extern). Geen enkele vochtbestendige coating is volledig waterdicht, dus er kunnen andere maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat er geen water tegen de funderingsmuur blijft zitten. Daarom kost vochtwering over het algemeen maar liefst twee keer zoveel als gewoon waterdicht maken vanuit het interieur.

En als je het te laat hebt laten staan en er is binnendringend vocht en opstijgend vocht ontstaan, zal het aanbrengen van vochtbestendige verf op de buitenmuren, als het vocht eenmaal met succes is behandeld, jarenlang een goede waterdichtingsbescherming bieden. Dus, wat is de beste vochtbestendige verf voor buitenmuren? Hieronder hebben we onze mening over de beste producten op de markt op een rijtje gezet. Water stijgt op natuurlijke wijze op en als de vochtwerende laag faalt, gaat ook de barrière die het pand beschermt tegen de stijging van water verloren en stijgt er vocht van buiten naar boven langs de binnenmuren. Een conventionele metselverf biedt een goede algemene bescherming tegen de elementen, maar een vochtbestendig verfproduct is de beste keuze.

Onthoud dat, in tegenstelling tot een mat of emulsie, die voornamelijk als decoratie op een oppervlak wordt aangebracht, vochtbestendige verf wordt aangebracht als een laag waterdichtingsbescherming. Je kunt niet zomaar een dikke laag vochtbestendige verf op de buitenmuren aanbrengen en verwachten dat alle problemen verdwijnen. Doordringend vocht wordt meestal veroorzaakt door een constructiefout aan het gebouw, waardoor water van buiten naar de binnenmuren kan doordringen. Kortom, zolang u ten volle beseft dat vochtbestendige verf voor buitenmuren de problemen van bestaand vocht in een woning niet oplost, is het toch de moeite waard om met een dergelijk product een woning voor de toekomst te beschermen.

Bovendien is vochtwering niet goed genoeg bestand tegen water om water tegen te houden of om oververzadiging van de ondergrond door grondwater, extreme vochtigheid of langdurige blootstelling aan vocht te voorkomen. Zorg ook voor een goede verticale afvoer langs de funderingsmuur door deze op te vullen met goed doorlatende grond of door een geotextiele drainagemat op de buitenkant van de funderingsmuur te plaatsen en een goede horizontale afvoer met een externe afvoerpijp rond de omtrek van het huis.