Kun je een muur van buitenaf vochtbestendig maken?

Vochtwerende buitenmuren komen het meest voor wanneer een woning in aanbouw is. Buitenwaterdichting kan echter worden toegepast op bestaande gebouwen, maar meestal is uitgraving aan de buitenkant vereist. Ja, je kunt altijd naar de winkel gaan, wat producten kopen, je buitenmuur elektrisch wassen en het zelf proberen te doen. Maar als het niet goed wordt gedaan, is het nutteloos om buitenmuren vochtig te maken.

Met andere woorden, in de praktijk kunt u het misschien voor elkaar krijgen, maar op de lange termijn zal het lang niet zo effectief zijn als wanneer een aannemer het op de juiste manier installeert. Vochtbestendig maken van een funderingsmuur is een proces waarbij een mengsel (meestal op teer- of asfaltbasis) op het buitenoppervlak van funderingsmuren wordt gebruikt. Deze coatings zien er normaal gesproken zwart uit. Een andere manier om bakstenen, betonnen en gemetselde muren vochtig te maken, is door terug te hakken naar het oorspronkelijke metselwerk en een tankslurry aan te brengen.

Tanking Slurries zijn waterdichte coatings op cementbasis die met een kwast op metselwerk worden aangebracht om een volledig waterdichte barrière te creëren. Ze zijn bestand tegen grote waterdrukken. Hoewel ze normaal gesproken worden gebruikt in waterdichtingsscenario's in kelders, werken ze heel goed om vocht boven de grond te blokkeren. Geen enkele vochtbestendige coating is volledig waterdicht, dus er kunnen andere maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat er geen water tegen de funderingsmuur blijft zitten.

Het vochtbestendig maken van een ondergrond is een tijdrovend, arbeidsintensief proces waarbij zwaar materieel nodig is. De verbinding tussen de strip en de muur moet over de volledige lengte worden dichtgemaakt voordat de strip aan de muur wordt bevestigd. Wat vochtproblemen betreft, verlaagt slechts 5% van het vochtgehalte in uw huis de thermische weerstand met wel 50%. We raden niet aan om vochtbestendige verf te gebruiken op met zout verontreinigde oppervlakken, omdat dit de verlijming van de verf kan veroorzaken.

Wanneer uw buitenmuren worden blootgesteld aan een waterbron, zoals regen, kan dit water uw metselwerk binnendringen en in sommige gevallen zijdelings van uw buitenmuren naar uw binnenmuren stromen. Als uw vocht het onderste gedeelte van uw muur aantast, kan dit worden veroorzaakt door opstijgend vocht in plaats van door extern vocht. Voordat u begint na te denken over isolatie en vochtdichtheid, moet u weten met wat voor soort vocht u te maken krijgt. Het doel van vochtwering is om te voorkomen dat vocht via de betonnen muren in de binnenruimte van uw kelder of kruipruimte terechtkomt.

Een handleiding voor het waterdicht maken van metselwerk en het voorkomen van binnendringend water en vocht om uw buitenmuren goed vochtbestendig te maken. Als ze echter voortdurend worden blootgesteld aan water en vocht, dan kan in deze situatie een externe waterdichtingsmiddel worden gebruikt, maar er moet voor worden gezorgd dat het oppervlak van de muur ademend blijft. Als er geen vochtbestendige baan is die goed overbrugd is, zul je zouten aan de binnenkant van je muren opmerken. Deze flexibiliteit betekent dat ze bestand zijn tegen structurele bewegingen, wat ervoor zorgt dat uw vochtbestendigheid tientallen jaren meegaat.

Voor een meer strenge bescherming kan een plastic afvoervlak worden gebruikt in plaats van of in aanvulling op de vochtbestendige coating.