Kun je een vochtbestendige cursus vervangen?

Een nieuwe vochtbestendige cursus installeren Als er geen DPC aanwezig is in de accommodatie of als een bestaande installatie defect is, kunt u een nieuwe installeren met een vochtbestendige injectiecrème. Een nieuwe DPC wordt normaal gesproken ongeveer 150 mm boven het externe grondniveau geïnjecteerd. Er zijn verschillende methoden om een vochtige cursus aan te leggen, sommige zijn holistisch, andere wetenschappelijk. In de afgelopen jaren hebben de chemische bedrijven injectiecrèmes ontwikkeld die worden geïnjecteerd in gaten die in het weefsel van een gebouw zijn geboord vanaf de buitengevel van niet-spouwmuren en zowel intern als extern op spouwmuren.

Deze methoden zijn vergelijkbaar met de drukgeïnjecteerde methoden die in de jaren 80 en 90 werden gebruikt. Ze vereisen echter dat het pleisterwerk tot 1000 mm boven de bovenkant van het bestaande vocht wordt vervangen, waardoor de kosten beginnen op te lopen. Andere methoden zijn de 'Holland' of Nederlandse methode, waarbij individuele luchtstenen van 100 mm worden geplaatst die koude plekken creëren en naar verluidt vocht naar zich toe trekken. Muren met een spouw (meestal in oudere huizen van ongeveer 2,5 cm breed, maar tot 4 cm - 100 mm in moderne huizen) tussen de binnen- en buitenstenen of blokken, hoe klein die holte ook is, zullen waarschijnlijk nooit een vochtbestendige injectie nodig hebben - omdat ze waarschijnlijk nooit last zullen krijgen van natuurlijk opstijgend vocht - ze zullen gebouwd zijn met een vochtbestendige cursus.

Het zogenaamde 'tanken' van een muur met een vloeibare sealer (verf of cementslurry) of het aanbrengen van een dichte laag zand en cement met een 'waterdichtmiddel' vermindert of elimineert de essentiële verdamping die een muur uitdroogt (ze drogen maar heel langzaam - het Building Research Establishment (BRE) geeft een wanddikte van 0,5 tot 1,0 inch (12,5 tot 25 mm) per maand, ervan uitgaande dat beide zijden van de muur kunnen ademen). Als u de tekenen van opstijgend vocht ziet, is uw vochtbestendige cursus waarschijnlijk mislukt. Dus als een lokale 'expert' of 'specialist' die een zogenaamde dampmeter gebruikt, u vertelt dat u Rising Damp gebruikt en aanbiedt om de muren te injecteren en opnieuw te pleisteren, vraag hen dan of ze gekwalificeerd zijn en of ze dit boek hebben gelezen. Het vocht dat zich al boven het vochtbestendige loopniveau bevindt, verdampt via het pleisterwerk in het gebouw, waardoor verschillende soorten 'zouten' in het gips, de verf en het papier terechtkomen.

Een schone spouw zorgt voor een goede luchtstroom tussen de muren en zelfs als het grondniveau buiten een beetje hoog is ('overbrugging' door opspattend regenwater) zorgt de verdamping in de holte ervoor dat vocht niet door het binnenblad stroomt om decoraties te bederven. Een vochtbestendige cursus, ook wel vochtbestendig membraan genoemd, is een vorm van vochtbeheersing voor uw huis. Een schone, lege spouw zorgt voor een goede luchtstroom tussen de muren en zelfs als het grondniveau buiten een beetje hoog is ('overbrugging' door opspattend regenwater) of als er vuil aanwezig is, zorgt de verdamping in de holte ervoor dat er geen vocht door het binnenblad stroomt om decoraties binnenshuis te bederven. Vraag de installateur om te controleren of er vuil in de spouw zit.

Door dergelijk vuil kan vocht van buiten naar binnen stromen, zowel boven als onder de vochtbestendige laag. Dit kan zijn omdat het maaiveld buiten de buitenmuren van uw huis zich boven de plek bevindt waar uw vochtbestendige baan is geïnstalleerd. De reden voor de aanhoudende stijging van vocht is eenvoudig: het zogenaamde 'opstijgend vocht' was niet natuurlijk en de door de mens veroorzaakte bron is niet geëlimineerd, dus de nieuwe chemische vochtbestendige kuur is niet effectief. Hetzelfde 'vochtafvoeringsprobleem' doet zich voor in oudere gebouwen waar water de grond of het beton onder een zwevende vloer bevochtigt: de waterdamp stijgt op in de lucht, condenseert op de muren en klimt langs de wanden van de stenen of blokken, langs de DPC-laag en via het pleisterwerk in de muur.

Er zijn geen aanwijzingen dat Damp Proof Courses (DPC's) niet in gebruik zijn en toch is er rond dit idee een hele industrie ontstaan. Dit probleem in een modern huis vereist NOOIT het gebruik van tankvloeistoffen of de installatie van een nieuwe Damp Proof Course. Wanneer er water boven de vochtbestendige baan komt, nemen buitenmuren vocht op, wat uiteindelijk leidt tot het falen van de cursus. .