Hoe maak je zelf een muur vochtbestendig?

De meest gebruikelijke manier om een muur vochtbestendig te maken, is door een dempingshars, epoxy of spray op het oppervlak van de muur aan te brengen. U kunt ook plastic folie gebruiken om houten buitenmuren te bedekken, of siliconen om gaten in het metselwerk op te vullen en vocht buiten te houden. Vochtbestendigheid is de term die wordt gebruikt om een methode te beschrijven om opstijgend vocht in muren te behandelen in plaats van vochtigheidsbeheersing, waarbij condensatie wordt bestreden, of waterdichtheid, die bescherming biedt tegen binnendringend vocht en waterinfiltratie via andere bronnen. De vroege, chemisch vochtbestendige crèmes bevatten tussen de 10 en 60% actieve ingrediënten, die afhankelijk zijn van verdikkingsmiddelen om een werkbare crème met een pasta-achtige viscositeit te produceren.

Het installeren van een chemisch vochtbestendige cursus omvat het injecteren van een formule op siliconenbasis in een reeks gaten die zijn gevormd langs de basis van een muur die last heeft van opstijgend vocht. Als een muur zich buiten de nieuwe DPC uitstrekt, bijvoorbeeld waar de muur deel uitmaakt van een uitgebreid terras, is een verticale onderbouw nodig om de horizontale overdracht van vocht van aangrenzende muren te voorkomen. De geïnjecteerde DPC-crème diffundeert snel voor het uitharden en vormt een waterafstotende, vochtbestendige laag die opstijgend vocht in bakstenen en gemetselde muren behandelt. Alleen al dit zoutvocht kan ervoor zorgen dat de muur en eventuele contactdecoraties vochtig blijven, zelfs nadat een nieuwe DPC is aangebracht.

Opstijgend vocht is het spontaan opstijgen van water uit natte grond naar poreuze metselwerkmuren via een proces dat capillariteit wordt genoemd. Al meer dan tien jaar vervangen vochtwerende crèmes onder lage druk injectievloeistoffen onder hoge druk, de chemische stof op siliciumbasis bij uitstek voor vochtbestendige muren. Deze DPC-injectievideo laat zien hoe vochtwerende crème kan worden geïnjecteerd om capillair vocht in gemetselde muren te stoppen.