Kan vochtbestendig worden gebruikt als buitenverf?

Het kan zowel voor binnen- als buitenmuren worden gekocht, maar u moet altijd een professional raadplegen voordat u de buitenkant van uw huis schildert, omdat sommige verven — zelfs vochtbestendige verven — ervoor kunnen zorgen dat de muren niet ademen, waardoor ze vocht vasthouden en vocht kunnen beschadigen. Vochtbestendige verven en verven bevatten kunststoffen die een waterdichte afdichting vormen wanneer ze op een muur worden aangebracht. Ze zijn ideaal voor moderne gebouwen, maar kunnen desastreuze gevolgen hebben voor historische eigendommen. Een met glasvezel versterkt elastomeer vloeibaar aangebracht waterdichtingsmembraan.

Asian Paints SmartCare Damp Proof vormt na uitharding een dik, naadloos, duurzaam membraan en biedt zo ultieme waterdichtheid. Wanneer buitenmuren worden blootgesteld aan regenwater of hoge luchtvochtigheid, kunnen water en vocht door het metselwerk stromen en uw binnenmuren aantasten. Dus, wat is de beste vochtbestendige verf voor buitenmuren? Hieronder hebben we onze mening over de beste producten op de markt op een rijtje gezet. Een conventionele metselverf biedt een goede algemene bescherming tegen de elementen, maar een vochtbestendig verfproduct is de beste keuze.

Water stijgt op natuurlijke wijze op en als de vochtwerende laag faalt, gaat ook de barrière die het pand beschermt tegen de stijging van water verloren en zal er vocht van buiten en via de binnenmuren opstijgen. En als je het te laat hebt laten staan en er is binnendringend vocht en opstijgend vocht ontstaan, zal het aanbrengen van vochtbestendige verf op de buitenmuren, als het vocht eenmaal met succes is behandeld, jarenlang een goede waterdichtingsbescherming bieden. Onthoud dat, in tegenstelling tot een mat of emulsie, die voornamelijk als decoratie op een oppervlak wordt aangebracht, vochtbestendige verf wordt aangebracht als een laag waterdichtingsbescherming. SmartCare Damp Sheath Interior voorkomt dat oppervlaktevocht zich op de toplaag manifesteert en verbetert.

Wat zou u aanbevelen voor vocht dat door een stevige muur van 9 inch sijpelt die zowel van buiten als van binnen is gepleisterd? Door een beschadigde, vochtige muur af te dichten met een waterdichte verf verdwijnt het water niet op magische wijze, maar wordt het in je muur opgesloten om nog meer schade aan te richten. Kortom, zolang u ten volle beseft dat vochtbestendige verf voor buitenmuren de problemen van bestaand vocht in een woning niet oplost, is het toch de moeite waard om met een dergelijk product een woning voor de toekomst te beschermen. Dit is eigenlijk een heel belangrijk punt dat relevant is voor alle soorten vochtbestendige verf (zowel intern als extern). Zowel Zinsser Watertite als Remmers MB 2K zijn waterdichtende verven voor binnenmuren die zijn ontworpen voor gebruik op binnen- of buitenmuren.

Je kunt niet zomaar een dikke laag vochtbestendige verf op de buitenmuren aanbrengen en verwachten dat alle problemen verdwijnen. Indien goed gesloten en beschermd tegen vorst en vocht, is de houdbaarheid van SmartCare Damp Proof 36 maanden. Dit betekent dat uw muren lang vochtig kunnen blijven voordat ze drogen, wat kan leiden tot schimmelgroei en onherstelbare schade.