Kan vochtwering van buitenaf worden uitgevoerd?

Vochtbestendigheid wordt meestal bereikt door een coating die ofwel op de buitenkant van de muur wordt gespoten of gerold. Vochtwering kan van buiten een gebouw worden uitgevoerd. In de meeste gevallen is dit zelfs de gemakkelijkste manier om een woning vochtbestendig te maken. Of het nu al jaren vochtig is of u het vroeg hebt opgemerkt, vochtbestendig maken aan de buitenkant is een geweldige manier om het vocht buiten te houden.

Naarmate het beton uitzet en barst, kan de vochtbestendige coating zich niet uitrekken om de openingen te overbruggen. Hierdoor beginnen de producten te barsten en van de muren af te schilferen, waardoor vocht de muren kan binnendringen. Dit proces begint meestal binnen enkele jaren na de toepassing. U kunt zowel aan de binnen- als buitenkant van de fundering vochtbestendig maken.

Het is veel eenvoudiger en effectiever om de ondergrond van buitenaf vochtbestendig te maken, omdat u hiermee het vocht kunt tegenhouden voordat het de kelderverdieping of kruipruimtevloer bereikt. Membranen zijn een van de beste manieren om een muur vochtbestendig te maken en omvatten het plaatsen van een waterafstotend membraan of een vochtbestendige laag tussen de ondergrond die gevoelig is voor bodemvocht en de fundering naast het probleemgebied of een buitenmuurmembraan in de kelder. Bovendien is vochtwering niet goed genoeg bestand tegen water om water tegen te houden of om oververzadiging van de ondergrond door grondwater, extreme vochtigheid of langdurige blootstelling aan vocht te voorkomen. Zowel aannemers als bouwers zijn vochtbestendig, aangezien bouwers vochtbestendige nieuwbouw zijn, en aannemers vaak vochtbestendig zijn als het begint te falen.

Omdat vochtwering slechts tijdelijk is, zal uw huis waarschijnlijk elke 20-25 jaar vochtbestendig moeten worden gemaakt, omdat het kleefmateriaal uiteindelijk zal slijten en niet meer effectief zal zijn. Vochtbestendig maken van bitumineuze funderingen is een andere manier om de integriteit van de fundering van uw huis te behouden. Bij het overwegen van de gebruikte afvoertechnieken voorkomen zowel vochtwering als waterdichtheid dat vocht de fundering van uw huis beschadigt. Het membraan of de vochtbestendige laag wordt horizontaal of verticaal op het onrustige gedeelte van de fundering aangebracht, afhankelijk van de individuele behoefte.

Er zijn tal van gedetailleerde artikelen op deze en andere websites over elk van deze vochtwerende methoden. Vochtbestendige buitenmuren onder het maaiveld voorkomen dat vocht de fundering of kelder van uw huis binnendringt. Vochtwering voorkomt dat bodemvocht uit de grond komt, terwijl het waterdicht maken van een buitenmuur is ontworpen om te voorkomen dat vloeistoffen en bodemvocht het huis binnendringen en de fundering beschadigen. Daarom kost vochtwering over het algemeen maar liefst twee keer zoveel als gewoon waterdicht maken vanuit het interieur.

De spuitmethode is ideaal voor bakstenen en stenen muren, omdat er een extra vochtbestendige coating ontstaat die beschermt tegen stilstaand vocht. Vaak is het duurder om een bestaande constructie vochtbestendig te maken vanwege het risico van bestaande schade die u moet herstellen.