Hoe behandel je vochtige muren inwendig?

Hoe behandel je vocht op binnenmuren? Verbetering van de ventilatie, voeg bijvoorbeeld waar nodig keuken- en badkamerventilatoren toe. Gebruik een condensatiemkit om eventuele schimmel van muren en oppervlakken te verwijderen. Verbeter de verwarming van het pand en isoleer de koude muren. De meest effectieve en economische manier om opstijgend vocht te behandelen is met een vochtbestendige injectiecrème.

U kunt kiezen tussen complete sets of individuele crèmepatronen van toonaangevende merken zoals Kiesol C en Aida. Het behandelen van de muren is een belangrijk onderdeel van het oplossen van een vochtprobleem, maar het is nog belangrijker om ook de onderliggende oorzaak aan te pakken. Als het probleem condensatie is, dan zijn constante warmte en ventilatie essentieel. Als het opstijgend vocht is, kan een nieuwe vochtbestendige laag en speciale herbepleistering nodig zijn.

En als het vocht binnendringt, moet de externe oorzaak worden hersteld. Het is het beste om hulp in te roepen van een gespecialiseerde vochtdeskundige om ervoor te zorgen dat het probleem op de juiste manier wordt opgelost en niet terugkomt. De muffe geur van het vocht is een aantasting van de zintuigen en de schimmel die op deze vochtige muren kan groeien, vormt een gevaar voor de gezondheid, aangezien de sporen bij inademing de luchtwegen kunnen beschadigen. Met meer dan 10 jaar ervaring in de vochtwerende en waterdichtingsindustrie beschikt hij over de praktische kennis en professionele expertise om u de ondersteuning te bieden die u nodig hebt.

Een onmiddellijke oplossing kan u gezondheid en geld besparen, want een vochtige muur laten aanbrengen kost u een aanzienlijk bedrag voor een nieuwe verfbeurt. Dit is een veel groter en ingewikkelder proces waarbij elke steen langs de mislukte mortelbaan wordt verwijderd en een nieuw fysiek vochtbestendig membraan wordt geïnstalleerd. De muren zijn de meest voorkomende plek om vochtproblemen op te sporen en zijn daarom meestal de plek waar je ermee begint te maken. Opstijgend vocht in binnenmuren wordt veroorzaakt door dezelfde beweging van grondwater door het metselwerk door middel van capillaire werking.

Het kan moeilijk zijn om opstijgend vocht te onderscheiden van andere vormen van vocht, zoals condensatie of binnendringend vocht. Om het vochtprobleem in uw huis volledig op te lossen, moet u de oorzaak en soorten vocht in uw woning identificeren. Als dat eenmaal is overwogen, bekijk dan de vele beschikbare opties voor vochtbestendigheid en kies de meest geschikte optie voor uw leefruimte. Het is daarom essentieel om onderzoek te doen bij het kiezen van een vochtbestendige optie die het beste bij uw situatie past.

Opstijgend vocht zorgt vaak voor vloedsporen op uw binnenmuren tot de hoogte waarop het water is gekomen. Het is moeilijk om de geur van opstijgend vocht te onderscheiden van andere vormen van vocht omdat het een vochtige en muffe geur is. Bij de behandeling van opstijgend vocht op binnenmuren gaat het erom het injectieproces uit te voeren zoals hierboven beschreven en vervolgens in staat te zijn om het aan te vullen en de binnenkant opnieuw in te richten. Het is maar al te bekend als de vochtige atmosfeer buiten je huis begint te verschijnen met lelijke watervlekken op muren.