Hoe wordt vochtbestendig gemaakt?

Vochtbestendigheid wordt meestal bereikt door een coating die ofwel op de buitenkant van de muur wordt gespoten of gerold. Een vochtbestendige baan is een barrière die opstijgend vocht voorkomt, wanneer water uit de grond in de fundering sijpelt. Vochtdichting is een coating, meestal op asfaltbasis, die ofwel op de buitenkant van de muur wordt gespoten of met de hand wordt aangebracht. Hoewel het in de moderne woningbouw minder vaak wordt aanbevolen, is het in veel situaties nog steeds een acceptabele vorm van behandeling.

De nadelen zijn onder meer het onvermogen om grotere scheuren of gaten af te dichten die door vormbanden zijn achtergebleven en de kans op beschadiging door grove of onzorgvuldige opvulling. Maar met een goede oppervlakteafvoer, correct geïnstalleerde funderingsafvoeren aan de voet en de afwezigheid van hydrostatische druk om waterinfiltratie te stimuleren, kan bevochtiging voldoende en langdurige bescherming bieden voor veel kruipruimtes en kelders. Nadat de vochtbestendige crème in de muren van het gebouw is geïnjecteerd, moet opnieuw worden gepleisterd op de binnenmuren van het gebouw. De algemene regel is dat het een maand duurt voordat elke muur met een dikte van 25 mm droog is nadat het opstijgende vocht is gestopt.

De belangrijkste reden om een vochtbestendige injectie in uw woning toe te passen, is om een barrière te bieden om te voorkomen dat het vocht stijgt. Opstijgend vocht kan tijdens het bouwproces het beste worden voorkomen door een horizontale waterdichte vochtwerende laag DPC in de muren langs de onderkant van de muren aan te brengen en vervolgens als barrière een verticale vochtbestendige laag DPC tussen de muren te plaatsen. Dit maakt het de ideale render om op vochtige muren aan te brengen, zelfs na het aanbrengen van een nieuwe vochtbestendige laag. Als je natte muren of vochtige kelders hebt, kun je deze ruimte niet voldoende gebruiken om iets op te bergen of om af te werken voor extra leefbare kamerruimte in je huis.

Een vochtwerend systeem is een vochtwerende barrière die op muren, vloeren en de structuur kan worden aangebracht om te voorkomen dat vocht de binnenruimtes binnendringt. Het naastgelegen huis met een 10 meter hoge funderingsmuur en een afgewerkte kelder kan kiezen voor een volledig waterdicht funderingswandsysteem. De ideale manier om vocht te beschermen is natuurlijk om ervoor te zorgen dat uw huis vanaf het begin, tijdens de bouwwerkzaamheden, goed is afgesloten met een watertank. Als u in Schotland woont, is het van essentieel belang dat uw eigendom een vochtbestendige structuur heeft die het gebouw beschermt tegen problemen zoals binnendringend vocht, opstijgend vocht en ondergronds vocht.

Opstijgend vocht kan ook optreden als het grondniveau buiten het pand hoger is dan de vochtbestendige baan, dit proces wordt overbrugging genoemd. Het doel van vochtwerende muren is dat ze fungeren als een langdurige preventiemethode om schadelijk vocht aan te pakken dat bederf en gezondheidsproblemen veroorzaakt voor degenen die ermee leven. Deze flexibiliteit betekent dat ze bestand zijn tegen structurele bewegingen, wat ervoor zorgt dat uw vochtbestendigheid tientallen jaren meegaat. Als opstijgend vocht de oorzaak is van je vochtige muren, zie je waarschijnlijk vloedsporen van zouten en donkere plekken op muren die vochtig kunnen zijn om aan te raken.