Kun je een muur van binnenuit vochtbestendig maken?

Damp Proof Membranes kunnen inwendig worden aangebracht met weinig of geen oppervlaktevoorbereiding. Het is echter erg belangrijk om het membraan op de juiste manier te installeren om te voorkomen dat er in de toekomst duur water binnendringt. Ze moeten worden gebruikt in combinatie met een vochtbestendige laag in de buitenmuren om een continue barrière tegen water te creëren. Vocht op binnenmuren ontstaat meestal door condensatie.

Water in de lucht condenseert op koude oppervlakken, zoals muren, wat resulteert in een vochtige omgeving die perfect is voor schimmelsporen om te gedijen. Om vocht op de binnenmuren tegen te gaan en schimmelgroei als gevolg van condensatie te voorkomen, moet een correct ventilatie- en verwarmingsregime worden aangehouden. Dit kan echter in sommige situaties moeilijk zijn vanwege levensstijlvereisten. Een eenvoudige oplossing om vocht op binnenmuren uit te harden is om muren en plafonds te beschilderen met Dryzone Mould-Resistant Emulsion Paint.

De verf maakt binnenmuren vochtbestendig tegen condensatie en beschermt minstens 5 jaar tegen ongewenste schimmelgroei. Het is een eenvoudige en efficiënte manier om te gaan met vochtige binnenmuren veroorzaakt door condensatie. Vochtige binnenmuren zijn een veelvoorkomend probleem voor veel huiseigenaren. Vochtige binnenmuren kunnen een algemeen gevoel van vocht in huis creëren met een muffe, onaangename geur eraan.

Als het na verloop van tijd niet wordt behandeld, kan het schadelijk zijn voor onze gezondheid omdat het ademhalingsaandoeningen kan veroorzaken (of verergeren). Huizen voelen kouder aan omdat vocht de warmte-isolatie beïnvloedt. Bovendien is het lelijk en kan het leiden tot structurele schade. Het vochtbestendig maken van binnenmuren is dus iets dat gedaan moet worden.

Maar het goede nieuws is dat er tal van oplossingen zijn. Het injecteren van een chemisch vochtwerende laag in de muren is de goedkoopste manier om opstijgend vocht tegen te gaan. Dit wordt gedaan door gaten in de basis van de muren te boren (uitwendig) en het mengsel te injecteren. De meest voorkomende vochtbron op buitenmuren is binnendringend vocht, vaak als gevolg van blootstelling aan door de wind veroorzaakte regen.

Na een chemische DPC blijven er vaak efflorescente zouten in de muur achter die schadelijk zijn voor de pleisterafwerking, waardoor er vochtige plekken ontstaan. In veel gevallen kunt u gewoon het originele metselwerk terughacken en de vochtige muur opnieuw renderen en opnieuw pleisteren met een waterbestendige verf. Damp Proof Paints zijn sterke vochtbestendige verven die speciaal zijn ontwikkeld voor het behandelen van binnenmuuroppervlakken en die gemakkelijk kunnen worden aangebracht en onderhouden. Met uitzondering van condensvocht komt vocht van buitenaf, dus het is cruciaal om externe problemen aan te pakken om de effecten van vocht inwendig op te vangen.

Het systeem heeft twee opties voor het uitdrogen van vochtige muren; Dryzone Damp-Proof Cream en Dryrod Damp-Proof Rods, evenals twee opties voor het opnieuw bepleisteren van muren na het behandelen van vocht op binnenmuren; het Dryzone Express Replastering System en Dryzone Renovation Plasters. Dit maakt het de ideale render om op vochtige muren aan te brengen, zelfs na het aanbrengen van een nieuwe vochtbestendige laag. De injectie van een Damp Proof Cream is een zeer eenvoudige oplossing voor de behandeling van opstijgend vocht in metselwerksubstraten, met de voordelen van een snelle injectie met weinig rommel en het product zelf is weinig risico. Als het gaat om het bevochtigen van muren met vochtbestendige verf, worden de beste resultaten bereikt door de verf op het achtergrondsubstraat aan te brengen en vervolgens af te dekken met een pleister of pleister.

Tekenen van binnendringend vocht zijn onder meer vochtige plekken op muren en plafond, vochtige vlekken op buitenmuren, schilferende of afbladderende verf, kruimelig pleisterwerk en zwarte schimmel. Permagard is een toonaangevende fabrikant en leverancier van waterdichtingsproducten voor kelders, vochtwerende membranen en structurele reparatieproducten. Nadat u de oorzaak hebt vastgesteld, selecteert u hieronder de juiste vochtige wandbehandeling om het probleem op te lossen. Vochtbestendige verf wordt vaak gebruikt onder een primer om een extra waterdichtingslaag aan te brengen bij het vochtbestendig maken van binnenmuren.

Het behandelen en waterdicht maken van vochtige muren kan in dergelijke gevallen worden bereikt door het gebruik van The Dryzone System, het complete renovatieprogramma voor opstijgend vocht.