Waar moet een vochtbestendige cursus worden geïnstalleerd?

Op de onderste delen van de muren wordt een vochtbestendige laag aangebracht om de beweging van naar boven en door de muren opstijgend vocht te beperken. De Damp Proof Course (DPC) wordt over het algemeen toegepast op kelderniveau, waardoor de afvoer van vocht door muren en vloeren wordt beperkt. De materiaalkeuze voor de vochtbestendige cursus en de verschillende toepassingsmethoden in gebouwen worden besproken. De installatie van de vochtbestendige banen in een spouwmuurconstructie is een belangrijk element om ervoor te zorgen dat het gebouw naar behoren presteert.

Hieronder vindt u gedetailleerde informatie over de installatie in gebieden met een hoog risico op binnendringend water. Een horizontale vochtbestendige baan wordt meestal 6 centimeter boven het maaiveld geplaatst en gebruikt in combinatie met een vochtbestendig membraan dat voorkomt dat water vanaf de grond naar elk deel van de begane grond stijgt. Houd er rekening mee dat het achteraf aanbrengen van vochtbestendige banen niet werkt in gebouwen met stevige muren en meer kwaad dan goed kan doen. Deze moeten informatie bevatten over de diepte waarop het chemisch vochtwerende middel moet worden geïnjecteerd, maar zo niet, dan zijn de bovenstaande richtlijnen voldoende.

DPC-crème-injectie wordt als vochtbestendige kuur in een woning geïnjecteerd — Afbeelding afkomstig van Property Repair Systems. Advies over vochtbestendigheid en aanbevolen DPC-producten, waaronder Vertical DPC en de injectietechniek met crème DPC. Als er vocht wordt aangetroffen, moet dit worden gedroogd nadat u eventuele problemen met de vochtbestendige kuur hebt opgelost en een nieuwe crème DPC hebt aangebracht. Vocht in oudere gebouwen wordt echter vaak veroorzaakt door een lek of een defect in de muurconstructie, zoals een scheur, in plaats van opstijgend vocht, en dit kan niet worden verholpen door het aanbrengen van een vochtbestendige laag.

Het injecteren van een vochtbestendige kuur kan een hele klus lijken als u nog nooit eerder zo'n taak hebt uitgevoerd, maar veel producten worden geleverd met gedetailleerde instructies en veel fabrikanten voegen ook garanties en garanties toe aan hun producten. Een crème die in het metselwerk wordt geïnjecteerd, creëert een DPC om opstijgend vocht te voorkomen en het aanbrengen van tankverbinding op metselwerk tot 1,5 m boven DPC voorkomt binnendringend vocht dat kan ontstaan door bestaand vocht in het metselwerk of als de crèmeinstallatie overbrugd raakt of op enig moment defect raakt. Een vochtbestendige baan is een barrière, meestal gevormd door een membraan, ingebouwd in de muren van een pand, meestal 150 mm boven het maaiveld, om te voorkomen dat vocht door de muren stijgt. In de meeste gevallen is het niet praktisch om een steenlaag te verwijderen om een DPC van plastic, lood of leisteen in de muur te plaatsen en er zijn nieuwe methoden gevonden om een DPC (dampdichte cursus) te introduceren waarbij er geen of een DPC is die op de een of andere manier kapot is.

Als particuliere eigenaar was uw enige optie om te betalen voor een vochtwerend bedrijf om de werkzaamheden uit te voeren, inclusief de onvermijdelijke dure herbepleistering.