Wat is het dikste vochtbestendige membraan?

Zoals de naam al doet vermoeden, is DPM een membraanachtig materiaal dat is ontworpen om structuren te beschermen tegen mogelijk vocht. DPM staat voor 'damp proof membraan'. Vochtwerende membranen worden, zoals eerder gezegd, geclassificeerd als DPM en DPC. Ze worden vaak gebruikt in muren of vloeren om vocht te voorkomen.

Het suggereert dat het vochtbestendige membraan zich boven of onder het beton kan bevinden en doorloopt met de vochtbestendige lagen (DPC) in muren, pieren, enzovoort. Om degradatie te weerstaan, moet isolatie die onder het vochtbestendige membraan wordt geplaatst, een lage wateropname hebben. Het gebruik van een vochtbestendig membraan in de bouw wordt gereguleerd door Britse normen, waarin staat dat de plaat minimaal 1200 gauge (of 300 micrometer) moet zijn. Het heeft niet alleen invloed op de constructie zelf, maar het is ook essentieel om rekening te houden met de prijs van een vochtbestendig membraan voor elke constructie.

Vochtbestendige membranen kunnen en moeten op veel bouwgebieden worden gebruikt, met name in gebouwen waar vochtproblemen kunnen optreden. Hoewel vochtbestendige membranen bedoeld zijn om te voorkomen dat water doordringt, hebben dampschermen onder meer de functie om waterophoping als gevolg van condensatie te voorkomen. Zoals eerder vermeld, zijn DPM en DPC ontworpen om vocht te voorkomen en worden ze vaak gebruikt in muren of vloeren. De duurzame en sterke Visqueen DPM van 1200 gauge reguleert vocht en voorkomt dat vocht en water door muren en vloeren naar binnenruimtes stromen.

Bij de bouw van een betonnen vloer in een nieuwbouw wordt gewoonlijk een vochtbestendig membraan gelegd om de vloer te beschermen tegen opstijgend vocht. Hoewel vochtbestendige membranen zijn ontworpen om te voorkomen dat er water doorheen stroomt, hebben dampschermen als bijkomend kenmerk dat ze waterophoping als gevolg van factoren zoals condensatie voorkomen.