Is vochtbestendig goed voor buitenmuren?

Vochtwerende buitenmuren of funderingen U kunt zowel aan de binnen- als buitenkant van de fundering vochtbestendig maken. Het is veel gemakkelijker en effectiever om de ondergrond van buitenaf vochtbestendig te maken, omdat u hiermee het vocht kunt tegenhouden voordat het de kelderverdieping of kruipruimtevloer bereikt. Vochtbestendige verven en verven bevatten kunststoffen die een waterdichte afdichting vormen wanneer ze op een muur worden aangebracht. Ze zijn ideaal voor moderne gebouwen, maar kunnen desastreuze gevolgen hebben voor historische eigendommen.

Vochtdichtheid is een coating, meestal op asfalt gebaseerd, die ofwel op de buitenkant van de muur wordt gespoten of met de hand wordt aangebracht. Hoewel het in de moderne woningbouw minder vaak wordt aanbevolen, is het in veel situaties nog steeds een acceptabele vorm van behandeling. De nadelen zijn onder meer het onvermogen om grotere scheuren of gaten af te dichten die zijn ontstaan door vormbanden en de kans op beschadiging door grove of onzorgvuldige opvulling. Maar met een goede oppervlakteafvoer, correct geïnstalleerde funderingsafvoeren aan de voet en de afwezigheid van hydrostatische druk om waterinfiltratie te stimuleren, kan bevochtiging voldoende en langdurige bescherming bieden voor veel kruipruimtes en kelders.

Voor muren waar vocht geen terugkerend probleem is, biedt buitenmuurverf bescherming tegen regen en vochtige omstandigheden. De buitenmuurverf, speciaal ontworpen voor buitenmuren, laat vocht in de kamer verdampen en helpt tegelijkertijd de buitenmuren vochtbestendig te maken tegen vocht. Voor opstijgend vocht en terugkerende vochtproblemen met de muren moet de juiste vochtdichtingsprocedure worden gevolgd om schimmel en aantasting van de wandstructuur te voorkomen. Vochtbestendigheid wordt meestal gedaan tijdens de originele constructie om de vochtafvoer van de grond via een funderingsmuur te verminderen.

Of u nu kiest voor roll-on, spray-on, beplating, knipperlicht, stangen of een combinatie van producten, de beste vochtwerende materialen zijn veilig en effectief. Ze moeten volledig inert zijn zonder gevaarlijke VOS uit te stoten, u hoeft niet te investeren in dure apparatuur, ze moeten onder alle weersomstandigheden kunnen worden geïnstalleerd, snel en efficiënt kunnen werken en de waterbestendigheid maximaliseren. Voor hulp bij het vinden van de beste vochtbestendige coating, of als u zich afvraagt welk type waterdichtingsproducten het beste zijn voor een bepaalde omgeving, neem dan contact op met de experts van Polyguard. U kunt monsters aanvragen of gewoon advies krijgen over vochtbestendigheid bij uw volgende project.

De keermuur moet vocht- of waterbestendig zijn, afhankelijk van of deze bodemvast is en de locatie waar deze is geplaatst. Dit staat bekend als „ademen” van het gebouw, en bakstenen muren zich laten gedragen zoals ze moeten doen, is essentieel om de ophoping van vocht en schimmel te voorkomen. Voordat u begint na te denken over isolatie en vochtdichtheid, moet u weten met wat voor soort vocht u te maken krijgt. Wanneer vochtige muren worden ontdekt, verzeker ik u als ervaren bouwkundige dat er problemen zijn in de buurt.

Vochtbestendig maken verwijst naar het buiten houden van bodemvocht (vocht) uit een structuur, terwijl waterdichting betekent dat een structuur wordt beschermd tegen zowel vocht als vloeibaar water. Het niveau en de locatie van de fundering van de structuur, de bodemgesteldheid, regenval, drainage en constructiemethoden kunnen allemaal bepalen of er behoefte is aan vochtbestendigheid versus waterdichtheid. Zorg ook voor een goede verticale afvoer langs de funderingsmuur door deze op te vullen met goed doorlatende grond of door een geotextiele drainagemat op de buitenkant van de funderingsmuur te installeren en een goede horizontale afvoer met een externe voetafvoerpijp rond de omtrek van het huis. Het inschakelen van een schildersbedrijf kan de beste optie zijn om tijd en frustratie te besparen (en een mogelijke herbewerking) wanneer u bedenkt hoe u de buitenmuren van uw huis, gebouw of muur wilt schilderen.

Andere redenen voor het verschijnen van vocht kunnen een kapotte of lekkende leiding zijn, de grond buiten kan tegen de basis van een muur worden gestapeld, waardoor de DPC doorbreekt, er kan een dakpan ontbreken (wat meestal betekent dat er vocht op uw plafond verschijnt in plaats van op de muren), of het kan, de meest voorkomende reden hierboven, slecht onderhoud zijn. Wat vochtproblemen betreft, verlaagt slechts 5% van het vochtgehalte in uw huis de thermische weerstand met wel 50%. Vochtwerende staven, ook wel droge staven genoemd, zijn een relatief nieuwe technologie voor het vochtbestendig maken van bestaande muren. Vochtige muren zijn nooit goed om te hebben en als u oplossingen zoekt om vocht in uw muren te behandelen, kan het vochtdichtingsteam u helpen met hun waterdichte muurcoatings.

Vocht aan de buitenkant kan zich vaak manifesteren als een donkere vlek op de muur, wat bij nader inzien een algengroei kan zijn, of een watervlek waar een pijp naar de muur lekt. Alle services genezen het vocht in uw huis en worden uitgevoerd door getrainde teams, die in de fabriek zijn opgeleid, die al het vocht kunnen genezen, reparaties kunnen uitvoeren en vervolgens een weerbestendig systeem kunnen toepassen dat vocht permanent bestrijdt. .