Hoe lang duurt een chemisch vochtbestendige kuur?

Vochtkuurinjectie is een langdurige oplossing voor vochtproblemen. Na installatie moeten vochtbestendige injecties van kracht blijven gedurende ten minste de periode van de geboden garantie, die in ons geval 30 jaar is. In veel gebouwen die sinds de jaren vijftig zijn gebouwd, zijn vochtbestendige kunststofbanen (DPC's) geïnstalleerd, waarbij plastic dampdichte membranen (DPM's) onder de betonnen vloeren zijn verwerkt. Hetzelfde probleem van 'vochtafvoer' doet zich voor in oudere gebouwen waar water de grond of het beton onder een zwevende vloer bevochtigt: de waterdamp stijgt op in de lucht, condenseert op de muren en klimt langs de wanden van de stenen of blokken, langs de DPC-laag en via het pleisterwerk in de muur.

Vraag de installateur om te controleren of er vuil in de spouw zit. Door dergelijk vuil kan vocht van buiten naar binnen stromen, zowel boven als onder de vochtbestendige baan. Het installeren van een vochtbestendige baan op uw huis is een essentiële stap om opstijgend vocht te voorkomen, wat vooral cruciaal is gezien de frequentie waarmee het hard regent in India, een van de landen waar stijgende vochtigheid een probleem is. Naast het verbeteren van de esthetiek van het huis door een vieze geur te elimineren of te vermijden, is vochtwering een nuttige praktijk om structurele schade te voorkomen.

Er zijn verschillende soorten vochtbestendige cursussen die kunnen worden gebruikt; ze worden echter vaak niet tegelijkertijd met elkaar aangebracht. Dit is tegenwoordig de meest voorkomende oorzaak van vochtklachten op de begane grond in gebouwen en kan niet worden verholpen door een nieuwe vochtbestendige coating van welke aard dan ook aan te brengen. Een 100% effectieve DPC in een modern huis is gemaakt van plastic en anders dan een chemische vochtwerende laag moet een totale barrière zijn tegen water dat door capillaire werking naar boven in een muur probeert te stromen. Vochtdichtingswerkzaamheden gaan vaak gepaard met herbepleistering of zelfs 'tanken' - bij deze processen wordt eerst water aan de muur toegevoegd, maar erger nog, ze kunnen ervoor zorgen dat het restvocht hoger wordt gedreven, omdat ze de verdamping aan het oppervlak verminderen of elimineren.

Dit probleem in een modern huis vereist NOOIT het gebruik van tankvloeistoffen of de installatie van een nieuwe Damp Proof Course. Als u thuis geen vochtwering laat doen, kunt u later met verschillende problemen te maken krijgen. Let op de dikkere mortellijn waar de oorspronkelijke vochtbestendige laag zit - het verlies van oppervlaktemortel is niet significant en betekent niet dat de DPC beschadigd is - deze kan eenvoudig opnieuw worden gewezen. Het is mogelijk om te voorkomen dat vocht via de buitenmuren van het gebouw naar binnen dringt door een vochtwerende behandeling te laten uitvoeren.

Door deze lading wordt de polariteit van het capillair in de wand omgekeerd, waardoor het opstijgende vocht ver onder het niveau van de nieuwe vochtige baan wordt getrokken. Een schone lege spouw zorgt voor een goede luchtstroom tussen de muren en zelfs als het grondniveau buiten een beetje hoog is ('overbrugging' door opspattend regenwater) of als er vuil aanwezig is, zorgt de verdamping in de holte ervoor dat vocht niet door het binnenblad stroomt om decoraties binnenshuis te bederven.