Hoe weet je waar de vochtbestendige cursus is?

Je kunt je DPC vinden door naar de buitenmuur te kijken. Kijk naar beneden op de begane grond en kijk ongeveer 15 cm omhoog tegen de muur. Ergens hier in de buurt zie je horizontaal een dunne zwarte lijn van leisteen of plastic over het metselwerk lopen. De Damp Proof Course (DPC) wordt over het algemeen toegepast op kelderniveau, waardoor de afvoer van vocht door muren en vloeren wordt beperkt.

De materiaalkeuze voor de vochtbestendige cursus en de verschillende toepassingsmethoden in gebouwen worden besproken. De meeste woningen die tegenwoordig bestaan, moeten een vochtbestendige loop hebben die zichtbaar is op minimaal 150 mm boven het maaiveld. Dit kan lijken op een mortellaag waar een DPC-plaat van bitumen of plastic doorheen steekt. Deze materialen zijn doorgaans zeer effectief, tenzij ze door de beweging van het gebouw barsten, de DPC wordt overbrugd of het oudere bitumenmateriaal door ouderdom kapot gaat.

In alle nieuwbouwwoningen zijn vochtbestendige cursussen vereist om opstijgend vocht te voorkomen. Het eerste dat u moet doen, is de vochtbestendige baan van het gebouw en de positie ervan ten opzichte van de buitenterrein en de interne structuur lokaliseren. Het is enorm belangrijk voor alle eigenaren van onroerend goed om ervoor te zorgen dat hun eigendom wordt beschermd met een effectieve vochtbestendige laag. Vanwege het bouwtijdperk worden de vloeren over het algemeen in direct contact met de grond gelegd zonder dat er een vochtbestendig membraan aanwezig is, een tijdperk vóór de introductie van kunststoffen.

Hoewel de bouwvoorschriften vereisen dat in elk nieuw gebouw een vochtbestendige cursus wordt opgenomen, wordt er niet één enkel materiaal gespecificeerd. Veel gebouwen uit deze tijd hebben vaak een ondiep plintprofiel, waardoor het pleisterwerk vaak in direct contact met de vloer komt en in de meeste gevallen de vochtbestendige loop doorbreekt die is aangebracht op de binnenste bladwand, die zich iets boven het interne vloerniveau bevindt. Houd er rekening mee dat het achteraf aanbrengen van vochtbestendige banen niet werkt in gebouwen met stevige muren en meer kwaad dan goed kan doen. In tegenstelling tot houten hangvloeren waar de vochtbestendige baan onder het vloerniveau zal worden geplaatst bij massieve vloeren, moet de DPC altijd boven de afgewerkte vloer worden geplaatst en moet deze zichtbaar zijn.

De eerste stap is om een gespecialiseerde vochtmeter uw eigendom te laten inspecteren en de juiste diagnose te stellen van het vochtprobleem en hoe dit kan worden opgelost. Het is daarom van essentieel belang dat u ervoor zorgt dat uw eigendom een effectieve vochtbestendige laag heeft om water van de grond af te stoten. Om te helpen bij de diagnose en om onderscheid te maken tussen een doorbroken vochtwerende laag en een defecte DPC, is een monster van de pleister verwijderd, vermalen en door een calciumcarbidekamer geplaatst, waarbij een vochtgehalte van 5,4% werd onthuld. Het wordt meestal afgekort tot 'DPC' en in de meeste gebouwen van minder dan 30 jaar oud bestaat het uit een DPM, een vochtbestendig membraan, een ondoordringbare materiaallaag, meestal polyethyleen of bitumenpolymeer, die in de beddingverbinding tussen twee lagen stenen wordt gelegd.

Vochtbestendige reparatiewerkzaamheden uitgevoerd door specialisten van Richardson %26 Starling worden geleverd met een garantie van dertig jaar (ondersteund door het GPI-schema) voor uw gemoedsrust. Vocht in oudere gebouwen wordt echter vaak veroorzaakt door een lek of een defect in de muurconstructie, zoals een scheur, in plaats van opstijgend vocht, en dit kan niet worden verholpen door het aanbrengen van een vochtbestendige laag. De meeste mensen zouden ervan uitgaan dat ik als vochtmeter alleen oude historische panden zou inspecteren, waarvan de meeste zijn gebouwd zonder een originele vochtbestendige cursus.