Hoe werkt chemische vochtwering?

Een vochtbestendige injectie, ook bekend als vochtwering voor wandinjectie, omvat het boren van een reeks gaten in het pand en het injecteren van de vochtbestendige crème op siliconenbasis. Nadat deze crème is geïnjecteerd, diffundeert deze snel voordat deze uithardt om een vervangende waterafstotende DPC voor het aangetaste gebied te vormen. Chemische vochtwering kan uiterst effectief zijn indien correct geïnstalleerd. De DPC wordt met tussenpozen van 100-150 mm in het mortelbed geïnjecteerd.

Dit is meestal een formule op siliconenbasis, die de gieten in de mortel vult om een volledig waterdichte barrière te creëren. Vochtbestendige crèmes zijn wetenschappelijk samengesteld om diep in het bouwmateriaal door te dringen. Ze hebben een consistentie waardoor het actieve ingrediënt, silaan, zowel verticaal als horizontaal in het substraat kan worden opgenomen zonder dat ze opraken. Het silaan bekleedt vervolgens de haarvaten voordat het uithardt om een waterafstotende barrière te creëren.

Gelukkig is de technologie geavanceerd en zijn zeer sterke vochtwerende crèmes ontwikkeld om opstijgend vocht effectief tegen te gaan. Indien correct geïnstalleerd, bieden vochtbestendige injectievloeren een langdurige en betrouwbare oplossing voor de verschrikkingen van opstijgend vocht. DE INSTALLATIEAFSTANDEN EN GATGROOTTE ZIJN IN HET ONDERSTAANDE CORRECT, MAAR ZE ZIJN GEÏNSTALLEERD OP EEN PLINT DIE WATER NAAR DE ONGEVULDE GATEN LEIDT EN OOK LEIDT TOT SPATTEN DIE DE NIEUWE VOCHTBESTENDIGE BAAN OVERBRUGGEN. Als u het niet 100% zeker weet, is het misschien een goed idee om een professionele expert op het gebied van vochtbestendigheid naar het probleem te laten kijken.

Opstijgend vocht ontstaat wanneer grondwater via kleine buisjes in de stenen door middel van capillaire werking (zoals een rietje dat water opzuigt) een muur opstroomt. Houd er ook rekening mee dat opstijgend vocht niet altijd gelijkmatig over alle delen van een muur stijgt, dus pas de hoeveelheid pleister die moet worden verwijderd dienovereenkomstig aan zonder ooit onder een meter te glijden. Permagard is een toonaangevende fabrikant en leverancier van waterdichtingsproducten voor kelders, vochtwerende membranen en structurele reparatieproducten. Als u uw eigen vochtbestendige kuur injecteert, heeft u geen garantie voor de installatie.

De meeste muren laten wat water binnen, maar meestal wordt voorkomen dat dit schade veroorzaakt door een barrière die een vochtbestendige cursus (DPC) wordt genoemd. Als de injectie eenmaal volledig is toegediend, moet deze gedurende ten minste 20 jaar een effectieve vochtbestendige kuur bieden. Als u dit soort vochtverschijnselen ziet, is de kans groot dat u een probleem heeft met opstijgend vocht. Gaten moeten volgens specifieke specificaties worden geboord, anders kan de effectiviteit van de vochtbestendige injectie in gevaar komen.

Het doel van uw vochtbestendige cursus (of DPC) is om te voorkomen dat vocht van de grond naar uw eigendom stijgt. Dus, werkt chemische vochtwering voor binnendringend vocht? Het eenvoudige antwoord hierop is nee, het zal niet stoppen met doordringen van vocht.