Kun je zelf vochtbestendig maken?

Ja, soms kun je delen van je huis zelf vochtbestendig maken. Veel van de middelen voor vochtbestendigheid moeten echter tijdens de bouwfase worden toegepast. Als tanken wordt aanbevolen, kan dit een oplossing zijn die het best kan worden uitgevoerd door professionele vochtspecialisten. Het inbrengen van een nieuwe vochtbestendige cursus (DPC) kan echter vaak worden gedaan door een injecteerbare DPC te gebruiken en kan als doe-het-zelfproject worden gedaan.

Het injecteren van een vochtbestendige crème is slechts de eerste stap. U moet intern opnieuw pleisteren. Het wordt aanbevolen om de herpleisterwerkzaamheden zo lang mogelijk uit te stellen om de droogtijd zo lang mogelijk uit te stellen. Dit is echter niet altijd mogelijk, dus producten zoals de vochtbestendige membraankit en PermaSeal-tanking kunnen worden gebruikt voor vroege herbepleistering.

DE INSTALLATIEAFSTANDEN EN GATGROOTTE ZIJN HIERONDER CORRECT, MAAR ZE ZIJN GEÏNSTALLEERD OP EEN PLINT DIE WATER NAAR DE ONGEVULDE GATEN LEIDT EN OOK LEIDT TOT SPATTEN DIE DE NIEUWE VOCHTBESTENDIGE BAAN OVERBRUGGEN. Er zijn veel doe-het-zelf injecteerbare vochtbestendige cursussets beschikbaar en hoewel er een vrij ruime keuze is aan verschillende producten om uit te kiezen, lijken de kits allemaal op elkaar omdat alles wat je nodig hebt erin zit. Vochtbestendige verf wordt in principe op dezelfde manier aangebracht als een conventionele mat of emulsie en u kunt penselen en rollers op de gebruikelijke manier gebruiken. Bereken de hoeveelheid vochtwerende vloeistof die nodig is voor een bepaald deel van de muur, aan de hand van het blad met typische toepassingspercentages.

Ja, er zullen altijd bepaalde situaties zijn waarin professionele hulp moet worden gebruikt en als u het niet zeker weet, moet u altijd een onafhankelijke vochtspecialist inschakelen om u te adviseren over wat de beste manier is om het vochtprobleem aan te pakken. Als u uw eigen vochtbestendige kuur injecteert, heeft u geen garantie voor de installatie. Gelukkig is de technologie geavanceerd en zijn zeer sterke vochtwerende crèmes ontwikkeld om opstijgend vocht effectief tegen te gaan. Een vochtbestendige kuur die niet correct is geïnjecteerd of een installatie die de instructies niet tot op de letter heeft gevolgd, is waarschijnlijk niet effectief en uiteindelijk nutteloos.

Evenzo, als je vochtproblemen zelf wilt oplossen, zul je merken dat er voor de meeste vochtproblemen vaak een doe-het-zelf-optie is. Zelfs de installatie van een vochtbestendig membraan (DPM), van de soort kunststof plaatgaas, kan als een doe-het-zelf vochtwerende oplossing worden beschouwd. Permagard is een toonaangevende fabrikant en leverancier van waterdichtingsproducten voor kelders, vochtwerende membranen en structurele reparatieproducten. De meeste muren laten wat water binnen, maar meestal wordt voorkomen dat dit schade veroorzaakt door een barrière die een vochtbestendige cursus (DPC) wordt genoemd.

Dit is degene waar mensen vaak het meest bang voor zijn, maar het komt eigenlijk vrij zelden voor, condensatievocht en doordringend vocht komen veel vaker voor. Een andere gebruikelijke manier om de behandeling van binnendringend vocht af te werken, is opnieuw het aanbrengen van vochtbestendige verf, en zoals we eerder al zeiden, is dit zeker een eenvoudige doe-het-zelf-oplossing voor vochtwering. Verreweg de snelste, meest economische en effectieve methode om opstijgend vocht te behandelen is het gebruik van een zeer sterke vochtwerende crème.