Een vochtvreter doet wonderen!

Artikel geplaatst op 3 januari 2013 door admin.

Kelders en badkamers zijn vaak slecht geventileerd. Hierdoor ontstaat een hoge luchtvochtigheid en een muffe lucht: het ideale klimaat voor schimmels. Maar niet voor u en uw spullen. Met een vochtvreter haalt u het vocht uit de lucht. Het is dan veel prettiger om in huis te verblijven, en uw spullen staan er ook veiliger.

 

Werking van een vochtvreter

 

Hoe werkt een vochtvreter?
Een vochtvreter bestaat meestal uit een kunststof bakje met korrels van calciumchloride. In dit bakje vindt condensatie plaats. Calciumchloride trekt namelijk in extreme mate vocht aan en zet de waterstofgassen in de lucht om in water. Hierdoor daalt de luchtvochtigheid en verbetert de geur in de vochtige ruimte. Omdat calciumchloride een afvalproduct is van industriële processen, is het tevens ook zeer goedkoop. Ze zijn te vinden in verscheidene doe-het-zelf winkels.

 

Het gebruik in de kelder:
Een vochtvreter is ideaal voor de vochtigste ruimte in huis, de kelder. De meeste kelders kunnen er wel eentje gebruiken. Dat is helemaal het geval als er vochtverspreidende apparaten zoals een wasmachine of wasdroger instaan en als de ventilatie niet op-en-top is. Als u spullen opslaat in uw kelder, is het goed om er een vochtvreter naast te zetten. Deze voorkomt dat een vochtige lucht uw spullen aantast.

Zelf een vochtvreter maken:
U kan een vochtvreter kopen. Deze kan u dan later navullen. Maar u kan er ook zelf één maken. Deze werkt vaak minder goed, maar alle beetjes helpen natuurlijk. Voor het maken van een vochtvreter heeft u een spons, een koffiefilter, wat zout en een bakje nodig.

Scheur de koffiefilter open en knip hem op maat van de spons. Leg de spons met de koffiefilter erop in het bakje en strooi er wat zout op. Zet de vochtvreter nu in de kelder: de spons zal zich langzaam vullen met water.

Belangrijke opmerking:
Een vochtvreter mag in de meeste gevallen alleen tijdelijk gebruikt worden. Denk eraan dat dit toestel alleen de gevolgen beperkt, maar dus NIET de oorzaak wegneemt!

Je kan steeds geheel vrijblijvend onze vochtbestrijders contacteren.

» Vrijblijvende offertes aanvragen

√ Geen aankoopverplichting, volledig gratis