Mogelijke vochtproblemen

Er zijn vele verschillende vormen van vocht en bijkomende vochtproblemen te onderscheiden. Het meest specifiek kunnen we ze indelen per ruimte, hoewel er ook problemen zijn die zich overal in huis kunnen manifesteren.

Voor ieder vochtprobleem zeggen wij dat het belangrijk is om zo snel mogelijk met de bestrijding van het vocht te starten. Langdurige blootstelling kan namelijk zeer negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid!

» Vrijblijvende offertes aanvragen

Opstijgend vocht

Eén van de meest voorkomende vochtproblemen is opstijgend of optrekkend grondvocht. Dit is een vochtprobleem, te wijten aan de natuurlijke werking. Niewbouw wordt daarom preventief tegen opstijgend vocht behandeld. Het is dan ook een probleem dat we eerder bij oudere woningen tegenkomen.

Dit vochtprobleem kan je eenvoudig herkennen door het kenmerk dat de vochtigheidsgraad afneemt in de hoogte (via de muren). Een verduidelijkend voorbeeld vind je hiernaast.

Opgelet: het behandelen van opstijgend vocht moet gebeuren door een gespecialiseerde firma. Tevens geven zij tegenwoordig tot wel 30 jaar garantie! Vergelijk hier verschillende offertes.

Bekendste vochtprobleem: opstijgend vocht

Condensatievocht

Condensatievocht is één van de grotere uitdagingen. Vele vochtproblemen zijn helaas te danken aan condensatie, maar vaak is de oorzaak hier minder gemakkelijk te ontdekken. Condensatie hoeft op zichzelf geen oorzaak te zijn, maar kan ook ontstaan tijdens bijvoorbeeld een lekkage.

Vochtproblemen te wijten aan condensatie zijn vaak te herkennen aan willekeurige vocht- en schimmelpatronen op de muur (vaak bovenaan).

In het algemeen is dit vochtprobleem gemakkelijk te bestrijden door de luchtvochtigheidsgraad te verminderen, en dus de woning goed te ventileren.

Op de markt zijn er verschillende oplossingen te vinden, die we kort hiernaast toelichten.

Willekeurige schimmel- en vochtpatronen ontstaan bij condensatie

Oplossing voor dit vochtprobleem

Er zijn doorgaans 2 methoden. Enerzijds is het mogelijk om de problemen TIJDELIJK te verminderen door het gebruik van vochtvreters. Dit is slechts aangeraden voor een korte periode.

Anderzijds bestaat de oplossing erin om voldoende ventilatie of verwarming te voorzien. Door de jaren heen zijn er talrijke oplossingen op de markt, met ieder systeem zijn eigen toepassing, voor- en nadelen.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website van J.E. StorkAir.


Lekkage

Vochtproblemen door lekkage vinden we vaak terug in de wintermaanden. Hierbij denken we vooral aan gebarste leidingen door de vries. Zeker leegstaande woningen zijn een gekend doelwit.

Vooral keuken, badkamer en centrale verwarming zijn hier absolute dooddoeners. Vergeet niet dat ook een lek in het dak of dergelijke aanzienlijke schade kunnen berokkenen op termijn.

Het is belangrijk om eerst de lek te dichten, en daarna pas de gevolgen van deze vochtproblemen te bestrijden (eventuele schimmels, loskomend behang etc).

Herstel een lek steeds zo snel mogelijk!
Vrijblijvende offertes aanvragen?

Bij vochtbestrijding NU brengen we je graag in contact met professionals die jouw woning opnieuw gezond maken.

Wij voorzien gratis voor u, en staan garant voor:

  • Vrijblijvende offertes, zonder aankoopverplichting
  • Offertes van meerdere bedrijven
  • Gemakkelijk prijzen vergelijken
  • Alleen bedrijven uit uw eigen buurt
  • Betaal nooit meer teveel voor de oplossing!
» Vrijblijvende offertes aanvragen