Vochtoplossingen

Op deze pagina lichten we jou graag de verschillende oplossingsmethoden toe die professionals gebruiken om voorgoed komaf te maken met mogelijke vochtproblemen.

Wij wijzen u erop dat deze methodes slechts uiterst informatief zijn, en wij raden het zelf toepassen van deze methoden dan ook volledig af! Tevens voorzien bedrijven tegenwoordig een garantie tot 30 jaar tegen vocht. Een goedkopere manier tegen vochtbestrijding bestaat niet.

Klik hier om gratis en vrijblijvend enkele offertes op te vragen.

Iedereen vocht probleem heeft zijn eigen specifieke oplossing.

Injectie door een vloeistof zal ervoor zorgen dat de binnen- en buitenmuur volledig waterafstotend wordt.

Opstijgend vocht bestrijden

Bij nieuwbouw zal men niet snel optrekkend vocht ervaren. Dit komt doordat een waterafstotende baksteen wordt gebruikt in de grondlagen. Oudere woningen kunnen hier echter aanzienlijke schade door oplopen.

De oplossing noemt men het injecteren van de muren. Hierbij probeert men hetzelfde effect te creƫren: een waterafstotende baksteen/muur vormen die geen vocht of grondwater opneemt. Als gevolg zal er dus niet langer vocht in de bakstenen sijpelen, en op deze manier zijn weg naar de muur vinden.

De oplossing kan tot een jaar aanslepen, maar is noodzakelijk om de waarde van uw woning niet verder te laten kelderen. Vooral het drogen en uitharden van de muur vraagt enorm veel tijd.

De oplossingsmethodiek moet aangebracht worden door een professional, zoniet kan de schade aanzienlijk verergen op zeer korte termijn. Wel bieden professionals vaak levenslang garantie op de uitgevoerde werken. Klik hier om 5 professionals in 1x volledig vrijblijvend te contacteren (uit uw eigen regio).


Condensatie verminderen of elimineren

Een teveel aan condensatie kan voor vochtproblemen zorgen, zeker wanneer dit vocht geen weg naar buiten vindt. Een oplossing om dit vocht (condens) te verwijderen bestaat uit een goede ventilatie.

Ook nieuwbouw woningen hebben minder te kampen met dit probleem, hoewel het nog steeds mogelijk is: bij het nemen van een warme douche, zonder de ramen te openen, krijgen we snel damp.

Oudere woningen kampen echter vaak ZONDER een mogelijkheid tot natuurlijke ventilatie. Hier zal men een ventilatiesysteem moeten installeren, die een goede circulatie met binnen- en buitenlucht waarborgt. Het kiezen van een juist en optimaal systeem kan tijd vragen, daarom is het handig om voorlopige 'vochtvreters' te kopen bij een doe-het-zelf zaak.

Het is van groot belang om een professional het juiste systeem te laten analyseren. Installatie van een foutief systeem zal namelijk geen oplossing bieden!

Contacteer hier snel en vrijblijvend enkele professionals.

Er zijn vele verschillende soorten ventilatiesystemen. Laat een vakman de juiste keuze voor jou nemen.

Probeer een lekkage zo snel mogelijk op te lossen.

Herstellen van een lekkage

Een lekkage is vrij zeldzaam, maar is toch een vochtprobleem dat we vaak zien terugkomen in woningen. Het probleem van een lek is dat we het vaak slechts vrij laat kunnen opmerken: vanaf er vochtsporen op muur, plafond of vloer komen. Anders dan bij een grote barst, waardoor het onmiddellijk duidelijk is, en letterlijk binnen zal regenen.

Bij het opmerken van een lek dient u onmiddellijk de waterkraan dicht te draaien, om zo extra waterinsijpeling te vermijden. Bel nadien een loodgieter. Deze zal de oorzaak onderzoeken en herstellen.

Pas achteraf dient men eventuele schimmels en vochtplekken te bestrijden. Het belangrijkste is namelijk om de oorzaak weg te nemen. Op zich gaan eventuele uitingen van vocht en schimmels op termijn vanzelf verdwijnen, aangezien de lek gerepareerd is.

Zolang er snel genoeg gereageerd wordt, is een aparte vochtoplossing vaak dus niet nodig bij een lekkage.


» Vrijblijvende offertes aanvragen

√ Geen aankoopverplichting, volledig gratis