Vochtige muren: hoe ontstaan ze en wat doet u eraan?

Vochtige muren herstellen

Artikel geplaatst op 19 september 2012 door admin.

Hebt u last van vochtige muren?
U bent niet de enige: vochtproblemen in muren komen vrij veel voor. Alleen de mate van vochtigheid wil nog wel eens variƫren, per huis en per kamer. Dat is ook logisch: de muren in de keuken en de badkamer lopen veel meer kans om vochtig te worden. Maar ook in een kelder hebt u sneller last van vochtproblemen omdat een kelder vaak onverwarmd en slecht geventileerd is.

Vochtige muren, wat zijn de oorzaken daarvan?
Vochtige muren komen in zowel oude als nieuwe woningen voor. De belangrijkste oorzaken van een vochtige muur zijn:

  • Condensatie van woonvocht, zoals waterdamp van het koken, baden en ademen, in combinatie met slechte ventilatie en isolatie
  • Doorslaand vocht dat zich vanaf buiten door de buitenmuur naar de binnenmuur heeft verplaatst
  • Optrekkend vocht dat door de fundering wordt opgezogen uit de grond en in de muren trekt
  • Lekkende leidingen in de muren zelf

U hebt een vochtige muur, wat doet u daaraan?
Beter ventileren, dat is wat de meeste mensen doen tegen vochtige muren. Maar met ventileren alleen redt u het meestal niet. De strijd tegen vochtproblemen kan maanden in beslag nemen als u niet weet wat u exact moet doen.

Onze adviseurs helpen u graag. Ze voeren een onderzoek uit, doen vochtmetingen en rapporteren hun bevindingen in heldere taal. En als u de oorzaak hebt, weet u de oplossing en kunt u doelgericht behandelen. Zo bespaart u geld, tijd en veel frustratie. Wacht dus niet langer en vraag een vrijblijvend advies voor de behandeling van vochtige muren aan.

» Vrijblijvende offertes aanvragen

√ Geen aankoopverplichting, volledig gratis