Schimmel verwijderen doe je zo!

Artikel geplaatst op 10 november 2012 door admin.

Zorg voor beschermmateriaal bij het verwijderen van schimmels!


Langdurige vochtproblemen resulteren meestal tot schimmels. Dit zijn gevaarlijke bacteriën die de woonomgeving zeer ongezond kunnen maken. Zeker personen met longziekten zijn hier extra gevoelig aan.

Het is dus van groot belang om schimmel of schimmelvorming te verwijderen. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Schimmels mag je namelijk nooit zomaar wegpoetsen. Je zou de schimmelsporen kunnen verspreiden, waardoor er nieuwe en meerdere schimmelplekken kunnen ontstaan. Dit maakt de problemen op termijn alleen maar erger.

 

Hoe verwijder je schimmel op de juiste manier van de muur?

Voor je start, is het goed om zeker enkele preventiemiddelen te voorzien:

  • Mondmasker.
  • Plastic/rubberen handschoenen.
  • Vermijd contact met de schimmel en lichaam.

Je start met het bevochtigen van de schimmel met ‘schimmelvreter’ of een ander soort bleekwatermiddel. Doe dit zeer voorzichtig en dop in plaats van te wrijven. Laat het product een tijdje inwerken, zodat de schimmel volledig gedood kan worden. Tot slot was je de restanten weg met water en poetsmiddel.

Denk eraan dat je de muur achteraf zeer goed laat drogen. Ook is het van belang om het eigenlijke vochtprobleem goed aan te pakken, zoniet dan zal de schimmel snel terugkomen.


Uiteraard is het nog beter en slimmer om de hulp in te schakelen van professionals. Zij hebben de nodige ervaring en materialen om schimmels veilig te verwijderen. Denk eraan dat schimmel verwijderen immers een apart beroep is!

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan (je hebt geen enkele aankoopverplichting).

 

» Vrijblijvende offertes aanvragen

√ Geen aankoopverplichting, volledig gratis