Zo ontstaat opstijgend vocht

Artikel geplaatst op 25 oktober 2012 door admin.

Resultaat voor en na injectie bij optrekkend vocht.

Veel woningeigenaren krijgen ermee te maken: opstijgend vocht (ook wel optrekkend vocht genoemd). Misschien hebt u er zelf ook wel ervaring mee. Vooral in oudere gebouwen of in woningen die tijdens de bouw niet van een beschermende laag zijn voorzien, trekt er vocht uit de grond omhoog en krijgt u vochtige muren. Als u de muur vervolgens stuct of behangt, komen deze materialen ook in contact met het optrekkend vocht. Het gevolg is dat u ze op korte termijn weer moet vervangen. U blijft aan de gang...

Hoe ontstaat opstijgend vocht precies?
De oorzaak ligt vaak bij oude bouwmaterialen die heel grof en niet luchtdicht zijn. Hierdoor nemen ze makkelijk vocht op. (Veel makkelijker dan de bouwmaterialen die tegenwoordig worden gebruikt.) Een professionele vochtbestrijder kan u precies vertellen welke bouwmaterialen voor uw huis zijn gebruikt. Misschien heeft u nu op één plek last van opstijgend vocht maar loopt de rest van uw huis ook risico.

Optrekkend vocht heeft nadelige gevolgen!
Opstijgend vocht laat niet alleen lelijke plekken op muren en vloeren achter: uw gezondheid loopt ook gevaar. Er kunnen namelijk schimmels ontstaan. En u loopt kans op stijve spieren en problemen met de longen. Daarnaast moet u véél stoken – veel meer dan in een huis zonder optrekkend vocht – om het huis een beetje warm te houden. Een huis met vochtproblemen is dus moeilijk te isoleren. Redenen genoeg dus om opstijgend vocht direct te behandelen.

Opstijgend vocht

 

Opstijgend vocht behandelen?
Opstijgend vocht behandelen is niet moeilijk als u er een professional voor inschakelt. Deze kan het optrekkend vocht doeltreffend behandelen. Hij zal de muren bijvoorbeeld voorzien van een beschermende laag (door deze erop te smeren of te injecteren in de muur).

Onze adviseurs komen graag bij u langs om de aard en omvang van de vochtproblemen vast te stellen. U ontvangt dan een rapport waarin staat hoe uw woning ervoor staat én een advies op maat: vraag direct een offerte aan.

» Vrijblijvende offertes aanvragen

√ Geen aankoopverplichting, volledig gratis