Grondwater in de kelder: het hoe en waarom?

Het oplossen van water in de kelder.

Artikel geplaatst op 27 december 2012 door admin.

Optrekkend grondwater zorgt in de kelder voor grote en hardnekkige vochtproblemen. De kelder staat onder constante druk van het grondwater.

Hetzelfde effect ontstaat als u een bal onder water probeert te houden: door de druk zal de bal steeds omhoog proberen te komen. Niet gek dus, dat er kelders zijn met waterproblemen. Om grote problemen zoals rottende balken te voorkomen, moet u het grondwater onder controle houden, of liever nog volledig wegwerken! Water in een kelder kan op vele verschillende manieren ontstaan.

Grondwater en een kelder: wat zijn de gevolgen?
Grondwater dat de kelder insijpelt, maakt niet alleen uw kelder onbruikbaar: op de begane grond kunnen ook vochtproblemen ontstaan. Om deze problemen te voorkomen, moet u alle gaten en scheuren in de vloer dichten. Zorg er ook voor dat het kelderluik vochtdicht is door alle kieren met purschuim te dichten. Eventueel legt u folie op de bodem van de kelder. Dit gaat verdamping van het grondwater in de kelder tegen.
Het dichten van een kelder kan u best aan professionals overlaten. Contacteer ons voor een gratis en vrijblijvende prijsopgave.

Grondwater kelder: wat kan u eraan doen?
Het is natuurlijk nog beter om het grondwater buiten de kelder te houden. Er zijn verschillende manieren om een kelder waterdicht te maken. Zo kan u de muren van uw kelder injecteren met een waterafstotende vloeistof, of een binnenbekuiping voorzien. Zorg er in ieder geval voor dat u alle scheuren en gaten opvult met een snelhardend vulmiddel. Gebroken bakstenen? Kapotte voegen? Vervang deze dan. Op deze manier kan u de kelder optimaal (blijven) benutten.

Neem volledig vrijblijvend contact op om jouw kelder te laten bekuipen.

» Vrijblijvende offertes aanvragen

√ Geen aankoopverplichting, volledig gratis